- Autor: STOB
 - STOB recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuskus | 30 | 
| Česnek | 3 | 
| Brokolice | 120 | 
| Bujón suchý stav | 3 | 
| Omáčka sójová | 5 | 
| Petržel - nať | 5 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Citrony | 40 | 
| Žampiony | 80 | 
| Hovězí maso zadní průměr | 90 | 
| Papričky chilli | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 1771 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 27, 
                                                        Tuky (g): 19, 
                                                        Sacharidy (g): 36,
                                                        SAFA (g): 6,
                                                        Cukry (g): 8,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou. V pekáčku opečeme maso z obou stran na rozehřátém oleji, vyndáme ho a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme houby, vrátíme opečené maso, ochutíme sójovou omáčkou, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Chilli papričku zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek na plátky a přidáme k masu. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme nabobtnat. Při podávání servírujeme maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu, ozdobíme sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






