TOPlist
Sledujte nás:

Šunkofleky

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Energetická hodnota celkem: 3102 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 16 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 4

Postup přípravy

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme na menší kostičky nebo plátky. Těstoviny uvaříme v osolemé vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny mírně osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku, asi 1/3 dávky mléka, směs pečlivě promícháme, vložíme do pekáče vymaštěného zbývající dávkou tuku a vysypaného strouhanou houskou a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme flíčky rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme do nazlátlé barvy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři