TOPlist


Šunkofleky

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.6
Strouhanka5
Vejce celá průměr20
Mléko polotučné průměr50
Těstoviny průměr syrové75
Olej běžný (průměr)10
Uzený bok100

Energetická hodnota celkem: 3102 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 16 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Postup přípravy

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme na menší kostičky nebo plátky. Těstoviny uvaříme v osolemé vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny mírně osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, 2/3 dávky rozpuštěného tuku, asi 1/3 dávky mléka, směs pečlivě promícháme, vložíme do pekáče vymaštěného zbývající dávkou tuku a vysypaného strouhanou houskou a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme flíčky rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme do nazlátlé barvy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma