TOPlist


Databáze potravin

Uzený bok

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1350 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 30 g
  • Sacharidy: 0.9 g
  • SAFA: 13.5 g
  • Cukry: 0.3 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.6 g
Uzený bok je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Obsah tuku záleží na konkrétním kusu, obecně je však obsah tuku velmi vysoký, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nevýhodou je také vysoký obsah cholesterolu, soli a přídatných látek. Uzený bok do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou uzená masa s nižsím obsahem tuku, například uzená vepřová kýta nebo krůtí prsa. Ještě vhodnější je však maso čerstvé, které neobsahuje vysoké množství soli a přídatných látek.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma