- Autor: brara
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 630 |
Cibule | 63 |
Hovězí kližka | 622 |
Máslo čerstvé | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 9 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5704 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1901 kJ
Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 7.7, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli osmahneme na másle, přidáme nastrouhanou mrkev a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme. Po změknutí mrkve vodu odlejeme, asi na prst vody necháme a zahustíme jíškou. Dochutíme octem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.