- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 25 |
Hořčice plnotučná | 20 |
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 60 |
Vepřová krkovice (syrová) | 60 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, paprika mletá, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1489 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Maso opláchneme, jemně je umeleme společně s poloviční dávkou cibule, mírně osolíme, přidáme mletou papriku a pepř, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na dílky. Z jednotlivých dílků tvarujeme válečky stejné velikosti a v horkém tuku je opečeme dozlatova. Při podávání přeléváme čevapčiči zbylým tukem, obkládáme hořčicí a zbylou dávkou jemně nakrájené cibule.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.