TOPlist


Zajíc na smetaně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Cibule10
Petržel - kořen5
Mrkev5
Celer - bulva5
Cukr průměr2
Víno bílé suché10
Smetana na vaření 10 % tuku průměr30
Mléko polotučné průměr20
Ocet5
Hořčice plnotučná 5
Mouka pšeničná hladká12
Citrony10
Olej běžný (průměr)10
Slanina anglická10
Zajíc průměr (syrový)150

Energetická hodnota celkem: 1727 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 6 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Opláchnutý a odblaněný hřbet zadní běhy protkneme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky mírně osmažíme na části tuku, zastříkneme octem a vodou, přidáme koření, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme připravené maso a dusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, podle potřeby rozředíme vodou a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Asi v polovině varu do omáčky přidáme hořčici a omáčku zjemníme mlékem a smetanou. Před ukončením varu přidáme víno, omáčku podle potřeby přisolíme a přichutíme cukrem, dovaříme a procedíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma