- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sůl | 2.5 |
| Víno bílé suché | 15 |
| Kompot průměr | 30 |
| Máslo | 10 |
| Kuřecí prsa | 150 |
| Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1446 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Maso z kuřecích prsíček nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, osolíme, lehce osmahneme na horkém tuku, přidáme asi 2/3 dávky másla a velmi krátce podusíme. Na zbylé dávce másla prohřejeme plátky ovoce a zastříkneme vínem. Podušené plátky masa ozdobíme prohřátým ovocem a podlijeme zbylou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






