TOPlist


Krůta na slanině

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cibule15
Máslo10
Slanina anglická15
Krůta s kůží průměr (syrová bez kostí)180

Energetická hodnota celkem: 1774 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 2 SAFA (g): 13 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Očištěnou krůtu opláchneme, prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a ztvarujeme motouzem nebo ocelovou jehlicí. Zbylou polovinu dávky slaniny nakrájíme na drobné kostičky, částečně roztavíme, přidáme polovinu dávky másla, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme a zastříkneme trochou vody. Na cibuli se slaninou vložíme připravenou krůtu a za občasného přelévání výpekem a přidávání vody ji upečeme do nazlátlé barvy a doměkka. Měkkou krůtu ze šťávy vyjmeme. Zbylou šťávu upravíme na potřebné množství, zjemníme zbylým máslem, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

11. 09. 2011 17:12

Martina78

No, myslím, že tu čerpají inspiraci lidé, kteří chtějí zhubnout a krůta na slanině o e. hodnotě 2206 kJ se nechytá.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma