TOPlist


Krůtí řízek smažený

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Máslo5
Strouhanka20
Mléko polotučné průměr10
Vejce celá průměr8
Mouka pšeničná hladká10
Olej běžný (průměr)12
Krůtí prsa bez kůže (syrová)120

Energetická hodnota celkem: 1616 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 4 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme šikmými řezy přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance a usmažíme je v horkém tuku po obou stranách do světlé nazlátlé barvy. Usmažené řízky potřeme rozpuštěným máslem a ihned expedujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma