- Autor: radka.hrazdirova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 15 |
Česnek | 5 |
Rajčatová štáva | 115 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Rýže natural syrová | 40 |
Energetická hodnota celkem: 1785 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením a pak podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou š%távu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.