- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 0.7 |
Cukr průměr | 10 |
Džem průměr | 40 |
Mouka pšeničná polohrubá | 75 |
Mléko polotučné průměr | 150 |
Vejce celá průměr | 24 |
Olej běžný (průměr) | 16 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2675 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vejce pečlivě rozmícháme, mírně osolíme, rozředíme mlékem a za stálého prošlehávání metlou přisypeme dávku prosáté polohrubé mouky. Z hotového hladkého těsta upečeme v tukem vytřených pánvích tenké palačinky. Upečené horké palačinky potřeme tence džemem, zavineme nebo složíme, posypeme prosátým moučkovým cukrem a expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.