TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kapustnica

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 360
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

Kmín, bobkový list, nové koření celé, pepř celý, sůl

Energetická hodnota celkem: 12459 kJ

Bílkoviny (g): 145, Tuky (g): 170, Sacharidy (g): 199, SAFA (g): 98, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 72, Sůl (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 1246 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7.2, Sůl (g): 2.2

Postup přípravy

Sušené houby namočíme asi na 1 h do vody. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a opražíme na másle. Mezitím si v druhém hrnci uvaříme nakrájené brambory v osolené vodě s kmínem do měkka. K zelenině přidáme zelí a houby, zalijeme vodou, přidáme koření, mírně osolíme a vaříme. Postupně přidáme kus uzeného masa a klobásu nakrájenou na půlkolečka.Vaříme cca 2 h, dokud zelí úplně nezměkne. Poté přidáme brambory. Uzené maso vytáhneme, nakrájíme a vrátíme do polévky. Smetanu smícháme s moukou a postupně rozmícháme v polévce. Za stálého míchání! (mouka se připaluje) vaříme ještě asi čtvrt hodiny, aby se mouka rozvařila. Stáhneme z plotny a přidáme česnek. Polévku je ještě možno dochutit solí či pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři