- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vývar zeleninový | 180 |
Sůl | 1.5 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Petržel - nať | 1 |
Rajský protlak | 30 |
Cukr průměr | 5 |
Rýže dlouhozrnná syrová | 15 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
bobkový list, sůl, polévkové koření, pepř celý, kosti, kořenová zelenina
Energetická hodnota celkem: 922 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme bobkový list a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 10 minut. Potom přidáme rajčatový protlak a vaříme dalších 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme. Po procezení přidáme do polévky uvařenou a propláchnutou rýži, osolíme a znovu ji krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.