TOPlist


Rybí filety v páře s bylinkami

  • STOB recept
  • Autor: Magazín ONA DNES
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé15
Citrony50
Cibulka jarní40
Víno bílé suché400
Losos filety bez kůže (mražené)400

Energetická hodnota celkem: 3446 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 13 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 1.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, zelená petrželka, 2 bobkové listy, kopr, bazalka, muškátový květ

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve nalijeme víno, přidáme očištěné jarní cibulky, bobkový list, sůl, plátky z poloviny omytého citronu, uvedeme k varu a vaříme asi 5 minut. 2. Rybí filety osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátového květu. Do hrnce vložíme pařák nebo děrovanou podložku a na ni narovnáme připravené filety, které pokryjeme omytými bylinkami. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 15–20 minut, podle výšky masa. Tekutina během vaření nesmí dosahovat až k rybě. 3. Uvařené filety vyjmeme, pokapeme trochou rozpuštěného másla a podáváme s petrželkou a plátky citronu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

02. 01. 2016 13:45

Super:-)

06. 01. 2014 15:28

pejska

To vyzkouším :-)). Ryby já můžu....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma