TOPlist


Dušené kapustičky

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka vepřová nejvyšší jakosti200
Mandle50
Hrášek mražený100
Olivovy olej Extra Virgin30
Česnek10
Kapusta růžičková800

Energetická hodnota celkem: 5199 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 80 SAFA (g): 23 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1300 kJ

Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

Česnek cca 2 velké stroužky,

Postup přípravy

Kapustičky očistěte od zvadlých lístků a překrájejte na poloviny. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Šunku nakrájejte na kousky. V kastrůlku rozehřejte olej. Vložte kapustičky a hrášek, zaklopte a na mírném ohni duste cca 10 minut. Pak odklopte přidejte česnek a šunku. Opékejte cca 5 minut. Na pánvi orestujte plátky mandlí dozlatova. (FOOD 1/2014)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 01. 2014 10:48

sduranova

V originalnim receptu je oleje vice a navic maslo, takze jednim jidlem by byla pokryta celodenni spotreba tuku (aspon ta moje :) )

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma