- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 200 |
Mandle | 50 |
Hrášek mražený | 100 |
Olivovy olej Extra Virgin | 30 |
Česnek | 10 |
Kapusta růžičková | 800 |
Dochucovadla:
Česnek cca 2 velké stroužky,
Energetická hodnota celkem: 5199 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1300 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kapustičky očistěte od zvadlých lístků a překrájejte na poloviny. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Šunku nakrájejte na kousky. V kastrůlku rozehřejte olej. Vložte kapustičky a hrášek, zaklopte a na mírném ohni duste cca 10 minut. Pak odklopte přidejte česnek a šunku. Opékejte cca 5 minut. Na pánvi orestujte plátky mandlí dozlatova. (FOOD 1/2014)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.