TOPlist


Kuřecí prsa na ragú z fazolek a žampionů

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže500
Cibule80
Žampiony250
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Fazolky400
Vývar čirý250
Víno bílé suché50
Smetana ke šlehání 31%50

Energetická hodnota celkem: 4779 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 15 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa okořeníme jak jsme zvyklí (já dávám zázvor a tymián). Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě, nebo v páře. Na oleji osmažíme cibuli s pepřem, přidáme kuřecí prsa a restujeme z obou stran. Maso dáme stranou. Orestujeme žampiony, nakrájené na větší kousky. Zastříkneme vínem a necháme odvařit, přidáme vývar a necháme zredukovat. Nakonec přidáme smetanu a provaříme. Přidáme fazolky, promícháme, případně dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso a prohřejeme. Podáváme nejlépe s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma