TOPlist


Kuře na středomořský způsob

  • Uživatelský recept
  • Autor: emilka99
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Knorr slepičí bujón100
PIKOK pražská šunka100
Kukuřice sterilovaná zlatá bez přidaného cukru (Bonduelle)75
Houby sušené průměr10
Víno bílé suché100
Škrob pro masitá jídla5
Kuře bez kůže průměr 460
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)4
Česnek20
Cibulka jarní80
Rajčata 90

Energetická hodnota celkem: 3999 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 10 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 10.8 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

3 bobkové listy, oregano, tymián

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, na tenké plátky nakrájený česnek a šunku. Přidáme nakrájené a předem povařené houby (nebo houby čerstvé), rajčata, kukuřici a ještě osmahneme. Zalijeme kuřecím vývarem (může být z kostky nebo čerstvý), do kterého jsme přidali i vývar ze sušených hub. Trochu povaříme a lehce zahustíme solamylem. Kuře osolíme, přidáme oregano, tymián a bobkový list. Zalijeme vínem a dáme péci. V případě potřeby podléváme vývarem ze zeleniny. Když je maso skoro měkké, přidáme na pekáč zeleninu i se zbytkem vývaru a dopékáme, až se vývar téměř odpaří a zbude jen šťáva. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma