- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brusinky | 20 |
Voda | 50 |
Víno červené | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Hovězí svíčková průměr | 400 |
Houby čerstvé průměr | 150 |
Cibule | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 10 |
Dochucovadla:
Divoké koření
Energetická hodnota celkem: 4145 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1036 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli a houby. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou a červeným vínem. Přidáme bujón a vše promícháme. Poté vložíme zpět maso a povaříme ještě cca 3 minuty.Servírujeme s bramborovými placičkami a zdobíme brusinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.