- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 500 |
Cibule | 240 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 240 |
Česnek | 20 |
Hovězí vývar (čistý) | 800 |
Mrkev | 240 |
Olej řepkový | 10 |
Paprika červená | 300 |
Rajčatové pyré | 300 |
Hovězí kližka (syrová) | 400 |
Dochucovadla:
paprika, bobkový list, šafrán, římský kmín
Energetická hodnota celkem: 8125 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 226,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 2031 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 56.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, orestujeme dohněda na troše oleje. Po chvíli přidáme nakrájené maso a krátce orestujeme. Přidáme koření, prolisovaný nebo na plátky nakrájený česnek a zalijeme vývarem nebo vodou, lehce osolíme. Cca po 30 minutách přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka nakrájenou mrkev. Dusíme pod pokličkou cca dalších 30 minut a poté přidáme rajčatové pyré, nakrájenou papriku a předem uvařenou nebo sterilovanou cizrnu. Dusíme ještě 10 minut a dle potřeby dochutíme. Část masa lze nahradit uzeným, které přidáme společně s paprikou a cizrnou. Hmotnost hotového pokrmu 2880 g, energetická hodnota na 100 g = cca 280 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.