- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Telecí kýta na řízky | 120 | 
| Brambory zimní | 100 | 
| Květák | 80 | 
| Paprika červená | 50 | 
| Mrkev | 30 | 
| Fazolky | 30 | 
| Cibule | 20 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Petržel - nať | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 1532 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 30, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 32,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 10,
                                                        Vláknina (g): 7,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Telecí maso osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, podlijeme vodou a v troubě upečeme. Zeleninu omyjeme, očistíme, brambory okartáčujeme pod tekoucí vodou, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme ozdobným nožem na plátky, fazolky překrojíme, paprikový lusk nakrájíme na kostičky a cibuli na nudličky. Zeleninu připravíme v páře nebo povaříme v mírně osolené vodě, dáváme pozor, aby příliš nezměkla. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, opečeme čtvrtky brambor, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a opékáme asi pět minut. Podáváme ozdobené sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









