- Autor: Zilla
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 280 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 200 |
Vločky ovesné | 100 |
Droždí | 126 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Masox (hotový výrobek) | 750 |
Energetická hodnota celkem: 3838 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 1279 kJ
Bílkoviny (g): 11.7, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 49.7, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 5
Postup přípravy
Orestujeme cibulku, na ni dáme droždí a necháme ho roztajit. Zalijeme vodou s vločkami, které jsme mezitím nechali maličko povařit a změknout, pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme kostku masoxu, ale ten není nutný. Polévku stačí osolit. Pokud je třeba, dolijeme vodu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.