- Autor: agabrielova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 10 |
Celer bulva | 30 |
Mrkev | 40 |
Petržel - kořen | 20 |
Cibule | 30 |
Droždí | 42 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Dochucovadla:
petrželová nať, sůl, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 1499 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 375 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 2, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
na másle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, necháme roztopit, přidáme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Zalijeme vodou. Vaříme. Do hotové zavaříme kapání. Přidáme zelenou petržel. Kapání: Jedno vejce rozšleháme se spetkou soli a muškátovým květem, přidáme hladkou mouku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.