TOPlist


Dušená mrkev

  • Uživatelský recept
  • Autor: Mamaci
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - nať5
Mouka pšeničná hladká5
Smetana na vaření 10%50
Zlatá Haná10
Mrkev200

Energetická hodnota celkem: 965 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 7 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nastrouháme na kolečka - základem je toto jemné strouhání jako jablka na štůdl. Osolíme a opepříme. Osmahneme na tuku a podlijeme vývarem nebo vodou. Po změknutí zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme provařit a nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať. Výborná příloha k masu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma