- Autor: Mamaci
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Smetana na vaření 10% | 50 |
Zlatá Haná | 10 |
Mrkev | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 965 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěnou mrkev nastrouháme na kolečka - základem je toto jemné strouhání jako jablka na štůdl. Osolíme a opepříme. Osmahneme na tuku a podlijeme vývarem nebo vodou. Po změknutí zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme provařit a nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať. Výborná příloha k masu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.