TOPlist


Kuřecí prsa na žampionech, rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slanina anglická100
Solamyl bramborový škrob5
Víno bílé suché20
Cibule200
Žampiony300
Kuřecí prsa bez kůže500
Rýže dlouhozrnná (uvařená)600
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Paprika červená100

Energetická hodnota celkem: 8035 kJ

Bílkoviny (g): 159, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 181 SAFA (g): 20 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2009 kJ

Bílkoviny (g): 39.8, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 45.3 SAFA (g): 5 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, čerstvá hladkolistá petržel

Postup přípravy

Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, papriku na kostičky, žampiony na tenké plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme polovinu cibule s trochou tymiánu. Až cibule zesklovatí, přidáme maso (předem okořeněné zázvorem a tymiánem) a orestujeme. Osolíme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme druhou polovinu cibule s anglickou slaninou (podle potřeby můžeme přidat trochu oleje). Až cibule zesklovatí, přidáme papriku, zarestujeme, a nakonec přidáme žampiony a také restujeme. Podlijeme vínem, necháme odvařit. Osolíme a přidáme směs masa s cibulí, promícháme a prohřejeme. Nakonec ve troše vody rozmícháme kávovou lžičku solamylu a vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě asi minutu provařit. Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou hladkolistou petržel a ihned podáváme. Nejlépe s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma