TOPlist


buchta bezlepková s tvarohovo-likérovým krémem

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)150
Cukr bílý (řepný, třtinový)300
Mouka bezlepková300
Kypřící prášek do pečiva7
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku)200
Tvaroh polotučný průměr250
Vaječný koňak100
Citronová kůra7
Mandle50

Energetická hodnota celkem: 18837 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 200, Sacharidy (g): 605 SAFA (g): 29 Cukry (g): 317 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 3140 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 33.3, Sacharidy (g): 100.8 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 52.8 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0

Postup přípravy

mouku, mléko, cukr moučky - cca 1/2 z celkového množství, olej, kypřící prášek - vše vyšleháme v těsto a nalijeme do pekáčku předem vymaštěného a vysypaného strouhankou (nebo šikovně vyloženého pečícím papírem. Přiklopíme a na 200°pečeme 20 minut. Připravíme si měkký tvaroh, citronovou kůru a moučkový cukr - zbytek a vaječný koňak - to celé vymícháme do krému. Po 20 minutách nalijeme na předpečenou buchtu, poklademe mandlema a přiklopené dopečeme - 20 minut. Odklopíme. Ozkoušíme hotovost buchty špejlí

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma