TOPlist


Červená čočka s kořenovou zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)50
Mrkev50
Celer bulva50
Olej olivový5
Voda, minerální vody bez příchutě100

Energetická hodnota celkem: 1041 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 1 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, bazalka

Postup přípravy

Čočku propláchneme, pak zalijeme vodou na necháme cca 2 hodiny nabobtnat. Zeleninu nastrouháme na hrubo. Vše dusíme pod pokličkou s trochou bazalky cca 10 minut. Nakonec zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí, kdo chce i pepřem, a podáváme- buď samotné, nebo jako přílohu třeba k rybě nebo s vajíčkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

01. 05. 2017 21:06

Pbyrtusova

Tak to zítra uvařím. :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma