- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 50 |
Mrkev | 50 |
Celer bulva | 50 |
Olej olivový | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka
Energetická hodnota celkem: 1041 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku propláchneme, pak zalijeme vodou na necháme cca 2 hodiny nabobtnat. Zeleninu nastrouháme na hrubo. Vše dusíme pod pokličkou s trochou bazalky cca 10 minut. Nakonec zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí, kdo chce i pepřem, a podáváme- buď samotné, nebo jako přílohu třeba k rybě nebo s vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.