- Autor: eviku
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 200 |
Petržel - kořen | 200 |
Mrkev | 100 |
Zázvor | 2 |
Olej olivový | 20 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 100 |
Česnek | 2 |
Dochucovadla:
sůl, kari koření,
Energetická hodnota celkem: 2546 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1273 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 6, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očistíme kořenovou zeleninu - po dvou dílech petržel a celer, jeden díl mrkve. Pokrájíme na větší kusy a dáme na plech. Přidáme kousek pokrájeného čerstvého zázvoru /dle chuti/. Vše posolíme, lehce poprášíme kari kořením pokapeme olejem a promícháme. Zeleninu podlijeme a pečeme cca 40 minut při 200 stupních. Během pečení ještě mírně podléváme, aby se zelenina nepřipekla - trochu připečená je ale nejlepší. Mezi pečením uděláme dip: 1 tvaroh /netučný/ rozředíme /ne moc/ kefírem, popř. mlékem, osolíme a přidáme utřený česnek /dle chuti/. Na talíř dáme zeleninu studenou nebo teplou /to je jedno, dobré jsou obě varianty/ a přelijeme dipem :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.