TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečená zelenina s tvarohovým dipem

Zpět
  • Autor: eviku
  • Doba přípravy (min.): 1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kari koření,

Energetická hodnota celkem: 2546 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 12, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1273 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 6, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očistíme kořenovou zeleninu - po dvou dílech petržel a celer, jeden díl mrkve. Pokrájíme na větší kusy a dáme na plech. Přidáme kousek pokrájeného čerstvého zázvoru /dle chuti/. Vše posolíme, lehce poprášíme kari kořením pokapeme olejem a promícháme. Zeleninu podlijeme a pečeme cca 40 minut při 200 stupních. Během pečení ještě mírně podléváme, aby se zelenina nepřipekla - trochu připečená je ale nejlepší. Mezi pečením uděláme dip: 1 tvaroh /netučný/ rozředíme /ne moc/ kefírem, popř. mlékem, osolíme a přidáme utřený česnek /dle chuti/. Na talíř dáme zeleninu studenou nebo teplou /to je jedno, dobré jsou obě varianty/ a přelijeme dipem :)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2014 18:29
Dělám něco podobného, máme tam rádi i cuketu a papriku. Je to moc dobrý:-).

Naši partneři