TOPlist


Kuřecí prsa zapečená v jogurtu

  • Uživatelský recept
  • Autor: dcam72
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí prsa bez kůže120
Klasik jogurt bílý (Olma)40
Česnek5
Citronová šťáva18
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)7
Cibule10
Rýže parboiled (v suchém stavu)40
Hrášek sterilovaný průměr10
Mrkev20
Kukuřice sterilovaná průměr10
Okurka salátová150

Energetická hodnota celkem: 1740 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 2 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián

Postup přípravy

Maso mírně osolíme, opepříme. Očištěnou mrkev krátce povaříme. Z jogurtu, citr.šťávy a prolisovaného česneku připravíme marinádu, ve které necháme kuřecí plátky v chladu odležet. Zapékací misku potřeme olejem, rozložíme maso, potřeme zbylou marinádou, pokladem proužky krájené cibule a posypeme špetkou tymiánu. Dáme do trouby asi na 20 minut zapéct. Hrášek a kukuřici slijeme a povařenou mrkev pokrájíme na kostičky, vše zamícháme do uvařené rýže. Podáváme s plátky okurky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma