TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rizoto s hruškami a gorgonzolou

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

víno bílé suché 0,5 dcl a zeleninový vývar cca 2 -3 dcl

Energetická hodnota celkem: 1418 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 7, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Ryzi proplachneme a nechame okapat. Na olivovem oleji orestujeme salotku, pridame ryzi a lehce orestujeme. Zalijeme 1/2 deci sucheho bileho vina a nechame odparit za staleho michani. Podlijeme zeleninovym vyvarem jen tolik aby rýže byla zalitá, ale ne moc. A za stáleho míchání necháme odpařit. Opakujeme tak dlouho dokud rýže není al dente. Přidáme gorgonzolu, na kostičky nakrájenou část hrušky, strouhaný parmazán. Na talíři zdobíme zbytkem hrušky a hoblinkami parmazánu.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři