- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Carnaroli | 30 |
Hrušky | 100 |
Cibule šalotka | 25 |
Parmezán 25% | 20 |
Gorgonzola 56 % | 15 |
Olivovy olej Extra Virgin | 3 |
Dochucovadla:
víno bílé suché 0,5 dcl a zeleninový vývar cca 2 -3 dcl
Energetická hodnota celkem: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ryzi proplachneme a nechame okapat. Na olivovem oleji orestujeme salotku, pridame ryzi a lehce orestujeme. Zalijeme 1/2 deci sucheho bileho vina a nechame odparit za staleho michani. Podlijeme zeleninovym vyvarem jen tolik aby rýže byla zalitá, ale ne moc. A za stáleho míchání necháme odpařit. Opakujeme tak dlouho dokud rýže není al dente. Přidáme gorgonzolu, na kostičky nakrájenou část hrušky, strouhaný parmazán. Na talíři zdobíme zbytkem hrušky a hoblinkami parmazánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.