TOPlist
Sledujte nás:

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Zpět
  • Autor: AmciTamci
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
čočka zelená400
Cibule65
Balkánský sýr 200
Olej olivový60

Dochucovadla:

malý svazek petrželky nebo koriandru, nasekané listy šťáva z 1 citronu 1 lžíce balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 10462 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 305, SAFA (g): 54, Cukry (g): 64, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2616 kJ

Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 76.3, SAFA (g): 13.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 2

Postup přípravy

1 Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat. 2 Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři