- Autor: AmciTamci
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
čočka zelená | 400 |
Cibule | 65 |
Balkánský sýr | 200 |
Olej olivový | 60 |
Dochucovadla:
malý svazek petrželky nebo koriandru, nasekané listy šťáva z 1 citronu 1 lžíce balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 10462 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2616 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 76.3, SAFA (g): 13.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
1 Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat. 2 Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.