- Autor: Jeanniss
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Bramborové hranolky smažené | 100 | 
| Švédská omáčka k masovým koulím | 80 | 
| Švédské masové koule | 80 | 
| Brusinky konzervované | 10 | 
Dochucovadla:
Sůl na přílohu. Brusinková omáčka
Energetická hodnota celkem: 3500 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 16, 
                                                        Tuky (g): 41, 
                                                        Sacharidy (g): 94,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 36,
                                                        Vláknina (g): 4,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Masové koule necháme na pánvi s malým množstvím tuku (oleje) prohřát, několikrát obracíme během procesu. Doba ohřátí cca 12min na mírném plameni. Suchou omáčku vysypeme do 100ml smetany a 200ml vody. Přivedeme k varu a necháme ještě dalších 5 min vařit. Následně plamen zhasneme a omáčku mícháme aby nevznikly hrudky. Osmažíme hranolky, nebo uvaříme brambory.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









