TOPlist


Brokolicová polévka s hráškem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Quinnitan
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brokolice500
Máslo čerstvé20
Mouka pšeničná hladká30
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)100
Hrášek sterilovaný průměr280
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek)500

Energetická hodnota celkem: 2860 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 77 SAFA (g): 15 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 35 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 715 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 19.3 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 8.8 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Do osolené vody vložíme brokolici (několik růžiček jsme nechali venku) a půlku konzervy sterilovaného hrášku. Když se voda začne vařit, přidáme bujón. Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jakmile je brokolice uvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Přivedeme opět k varu, vmícháme jíšku, zbytek růžiček brokolice, druhou polovinu konzervy hrášku a mléko. Necháme pár minut povařit - do té doby než brokolice změkne. Dochutíme solí a pepřem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma