- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Brokolice | 500 |
Brambory (syrové) | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, chilli papričky
Energetická hodnota celkem: 4627 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1157 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici propláchneme a rozebereme na růžičky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. 2. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, vložíme do něj brokolici a bramboru, vše promícháme, zalijeme vývarem a při mírné teplotě provaříme doměkka. 3. Chilli papričku nasekáme a krátce ji orestujeme na olivovém oleji. 4. Do hotové polévky přilijeme smetanu a rozmixujeme ji do hladka tyčovým mixérem, dochutíme solí a pepřem.Podáváme ozdobenou orestovanou chilli papričkou s olejem. TIP: Polévku podávejte s pikantními krutony – pokrájejte na kostky bílou bagetu, promíchejte je v míse se solí, pepřem, mletým chilli a trochou olivového oleje a pak je na plechu ve vyhřáté troubě pečte při 200 °C do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.