- Autor: Quinnitan
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 500 |
Máslo čerstvé | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Hrášek sterilovaný průměr | 280 |
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek) | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2860 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 715 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Do osolené vody vložíme brokolici (několik růžiček jsme nechali venku) a půlku konzervy sterilovaného hrášku. Když se voda začne vařit, přidáme bujón. Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jakmile je brokolice uvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Přivedeme opět k varu, vmícháme jíšku, zbytek růžiček brokolice, druhou polovinu konzervy hrášku a mléko. Necháme pár minut povařit - do té doby než brokolice změkne. Dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.