TOPlist


Kuře na pomerančích

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lilie2002
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pomerančová šťáva200
Pomeranče20
Zázvor40
Kuře s kůží průměr 1500
Víno šumivé suché100
Med15

Energetická hodnota celkem: 13980 kJ

Bílkoviny (g): 288, Tuky (g): 210, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 95 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 3495 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 52.5, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 23.8 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

1 Do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupejte, na jemno nastrouhejte a přidejte k pomerančové šťávě. Přilijte víno. 2 Do mísy dejte kousky kuřete, přidejte med a podle chuti opepřete a osolte. Kuře marinádou potřete a dejte přes noc uležet do lednice. 3 Do zapékací mísy dejte maso s marinádou, podlejte trochou vody, přidejte olej a pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 ˚C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma