TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnný chlieb

Zpět
  • Autor: blankag7
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

200 g celozrnnej múky, 1/2 Kl rasce, štipka soli, 50 g lúpaných slnečnicových semienok, 5 g sezamových semienok, pol balíčka droždia, štipka cukru, voda

Energetická hodnota celkem: 4130 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 139 SAFA (g): 4 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 17.4 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Všetky ingrediencie vsypene do nádoby, pridáme vlažnú vodu, cukor a droždie, keď kvások vykysne, zapracujeme vláčne cesto. Vyklopíme na plech, vytvoríme bochánok, prikryjeme utierkou a necháme pol hodiny podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je chlieb upečený, potrieme vodou a necháme pod utierkou vychladnúť.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 06. 2013 08:15
Včera jsem ho zkoušela a jelikož je pro mě a manžela,tak dneska peču z dvojité dávky :-)),je malinkatej :-)),ale výborný!!!Martino vody odhadem,aby bylo těsto tak akorát :-)
31. 05. 2013 16:30
Peču si chleba z žitné tmavé chlebové mouky a normální, polohrubé mouky se slunečnicovými semínky. Jak vypadá chleba z pšeničné, celozrnné mouky a má hodně odlišnou chuť od normálního chleba? Máte některá foto?
21. 05. 2013 20:43
Eliško, prosím, kolik jste dala té vody? díky
21. 05. 2013 20:43
tak já zkusím, jen nevím tu vodu, fakt asi zkusím těch 100ml, snad se povede
15. 05. 2013 17:00
Eli, když se ti povedl, tak ho vyzkouším také :-)
15. 05. 2013 16:50
tak, už po druhé jsem zkusila tento recept a je moc dobrý a hlavně dost rychlí i bez domácí pekárny je supr:-)
02. 05. 2013 10:57
Asi bych dala tak těch 100ml.
20. 04. 2013 21:12
zkoušel někdo?? kolik teda té vody , na 200 g to bude tak 100ml víc ne co???
15. 04. 2013 11:25
Mě v receptu chybí tekutiny .
05. 04. 2013 10:38
s pekárnou se to dělá samo...ze začátku to člověk musí vychytat,aby mu to nakynulo dobře...ale pak už to jde.
05. 04. 2013 10:21
Urcite vyzkousím.
22. 03. 2013 20:27
Asi koupím pekárnu
18. 03. 2013 23:40
Vypadá to moc dobře,ale nevím,zda to moje kuchařské umění zvládne
17. 03. 2013 22:20
Hurá! Další recept na domácí chleba - bude z čeho vybírat :-D
05. 03. 2013 11:53
Mamka peče domácí celozrnný chleba a je moooc dobrý! A nemá domácí pekárnu. Ten recept je ale trochu jiný.
05. 03. 2013 00:17
Možná by bylo dobré, udělat si chléb doma. Člověk by měl jistotu, co v něm je:-)

Naši partneři