TOPlist


Celozrnný chlieb

  • Uživatelský recept
  • Autor: blankag7
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr průměr3
Droždí 20
Sezamová semínka5
Slunečnicová semínka50
Mouka pšeničná celozrnná průměr200

Energetická hodnota celkem: 4130 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 139 SAFA (g): 4 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 17.4 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 1.3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

200 g celozrnnej múky, 1/2 Kl rasce, štipka soli, 50 g lúpaných slnečnicových semienok, 5 g sezamových semienok, pol balíčka droždia, štipka cukru, voda

Postup přípravy

Všetky ingrediencie vsypene do nádoby, pridáme vlažnú vodu, cukor a droždie, keď kvások vykysne, zapracujeme vláčne cesto. Vyklopíme na plech, vytvoríme bochánok, prikryjeme utierkou a necháme pol hodiny podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je chlieb upečený, potrieme vodou a necháme pod utierkou vychladnúť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 06. 2013 08:15

Zublinka72

Včera jsem ho zkoušela a jelikož je pro mě a manžela,tak dneska peču z dvojité dávky :-)),je malinkatej :-)),ale výborný!!!Martino vody odhadem,aby bylo těsto tak akorát :-)

31. 05. 2013 16:30

mooorka

Peču si chleba z žitné tmavé chlebové mouky a normální, polohrubé mouky se slunečnicovými semínky. Jak vypadá chleba z pšeničné, celozrnné mouky a má hodně odlišnou chuť od normálního chleba? Máte některá foto?

21. 05. 2013 20:43

Martina M.

Eliško, prosím, kolik jste dala té vody? díky

21. 05. 2013 20:43

Martina M.

tak já zkusím, jen nevím tu vodu, fakt asi zkusím těch 100ml, snad se povede

15. 05. 2013 17:00

katkastill

Eli, když se ti povedl, tak ho vyzkouším také :-)

15. 05. 2013 16:50

Eliska.Brotankova

tak, už po druhé jsem zkusila tento recept a je moc dobrý a hlavně dost rychlí i bez domácí pekárny je supr:-)

02. 05. 2013 10:57

VelkaKatka

Asi bych dala tak těch 100ml.

20. 04. 2013 21:12

Martina M.

zkoušel někdo?? kolik teda té vody , na 200 g to bude tak 100ml víc ne co???

15. 04. 2013 11:25

Barunka45

Mě v receptu chybí tekutiny .

05. 04. 2013 10:38

gabag

s pekárnou se to dělá samo...ze začátku to člověk musí vychytat,aby mu to nakynulo dobře...ale pak už to jde.

05. 04. 2013 10:21

dagmarhruska

Urcite vyzkousím.

22. 03. 2013 20:27

Simonka11

Asi koupím pekárnu

18. 03. 2013 23:40

tkoskubova

Vypadá to moc dobře,ale nevím,zda to moje kuchařské umění zvládne

17. 03. 2013 22:20

Vvendulka

Hurá! Další recept na domácí chleba - bude z čeho vybírat :-D

05. 03. 2013 11:53

katkastill

Mamka peče domácí celozrnný chleba a je moooc dobrý! A nemá domácí pekárnu. Ten recept je ale trochu jiný.

05. 03. 2013 00:17

belle.poupee

Možná by bylo dobré, udělat si chléb doma. Člověk by měl jistotu, co v něm je:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma