- Autor: otylie
- Doba přípravy (min.): 150
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 140 |
Smetana zakysaná light průměr | 500 |
Bujón suchý stav | 15 |
Petržel - kořen | 120 |
Mrkev | 180 |
Cibule | 170 |
Celer - bulva | 160 |
Hovězí maso zadní průměr | 600 |
Dochucovadla:
ocet, masox, bobkový list, celý černý pepř, nové koření, citron
Energetická hodnota celkem: 10977 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 131,
Sacharidy (g): 221,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 195,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1372 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 16.4, Sacharidy (g): 27.6, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 24.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zadní hovězí (nejlépe váleček) osolíme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a přidáme s kořením v uzavíratelném sítku, přidáme trochu octa a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a cca 2 hodiny pečeme (dokud není maso měkké). Během pečení podléváme horkou vodou. Maso vyjmeme z pekáče a nakrájíme na plátky. Ostatní ingredience (bez koření) rozmixujeme, nalijeme zpět do pekáčku a na plotně chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu, masox, cukr event. trochu šťávy z citrónu (podle vlastní chuti - jak má kdo rád). Servírujeme tak, že na plátek masa položím plátek citrónu a přidáme doprostřed lžičku brusinek (pokud nemám, používám červený rybíz "jako brusinky", který mám od léta zavařený).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.