TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí pečeně se svíčkovou omáčkou

Zpět
  • Autor: otylie
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

ocet, masox, bobkový list, celý černý pepř, nové koření, citron

Energetická hodnota celkem: 10977 kJ

Bílkoviny (g): 140, Tuky (g): 131, Sacharidy (g): 221, SAFA (g): 70, Cukry (g): 195, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1372 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 16.4, Sacharidy (g): 27.6, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 24.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Zadní hovězí (nejlépe váleček) osolíme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a přidáme s kořením v uzavíratelném sítku, přidáme trochu octa a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a cca 2 hodiny pečeme (dokud není maso měkké). Během pečení podléváme horkou vodou. Maso vyjmeme z pekáče a nakrájíme na plátky. Ostatní ingredience (bez koření) rozmixujeme, nalijeme zpět do pekáčku a na plotně chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu, masox, cukr event. trochu šťávy z citrónu (podle vlastní chuti - jak má kdo rád). Servírujeme tak, že na plátek masa položím plátek citrónu a přidáme doprostřed lžičku brusinek (pokud nemám, používám červený rybíz "jako brusinky", který mám od léta zavařený).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři