- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gran Moravia | 40 |
Fazole mungo (v suchém stavu) | 150 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 80 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
rajčata loupaná | 250 |
Dochucovadla:
sůl, kurkuma, paprika, harisa....(dle chuti)
Energetická hodnota celkem: 3972 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1986 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
fazolky mungo namočíme den předem do vody. Druhý den vodu slijeme, dáme čerstvo a dáme vařit. Mezitím nakrájíme cibulku, osmahneme ji na oleji. Do polouvařených fazolek dáme červenou čočku a dále vaříme. Podle potřeby přidáváme vodu. Po uvaření fazolky s čočkou přidáme k cibulce s rajčaty a dále vaříme až do hustoty, která nám vyhovuje. Před podáváním na povrchu přidáme tvrdý sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.