- Autor: ctveratevejce
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Fazole (v suchém stavu) | 95 |
Rajský protlak | 140 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Cibule | 70 |
Paprika červená | 195 |
Česnek | 16 |
Hovězí mleté průměr | 720 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 20 |
Dochucovadla:
sladká paprika, kmín, majoránka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10451 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 143,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2090 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 28.6, Sacharidy (g): 26.4, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Apetit 03/2008 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran. Kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody a vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.