TOPlist
Sledujte nás:

Chilli con carne

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sladká paprika, kmín, majoránka, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 10451 kJ

Bílkoviny (g): 164, Tuky (g): 143, Sacharidy (g): 132, SAFA (g): 69, Cukry (g): 59, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2090 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 28.6, Sacharidy (g): 26.4, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Apetit 03/2008 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran. Kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody a vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři