- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chřest | 300 |
Krevety | 250 |
Cibule | 30 |
Paprika červená | 80 |
Olej olivový | 10 |
Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zázvor, medová omáčka s česnekem
Energetická hodnota celkem: 3227 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1614 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 44.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Chřest očistíme a uvaříme ve vodě. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou papriku, spařené mořské plody a následně pokrájený povařený chřest. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a medovou omáčkou s česnekem a krátce podusíme. Mezitím uvaříme těstovin, ty scedíme, naservírujeme a přelijeme směsí. Dozdobíme pár kolečky černých oliv.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.