- Autor: Sanyz
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 33 |
Rajčata | 39 |
Špenát krájený mražený | 153 |
Olej olivový | 18 |
Vejce celá průměr | 80 |
Eidam 30% | 32 |
Cizrna (v suchém stavu) | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, troška papriky
Energetická hodnota celkem: 2318 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1159 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cizrnu si den předem namočíme a pak hodinu povaříme - scedíme. Uvaříme na vodě špenát, také scedíme, smícháme s cizrnou, nakrájenou cibulkou, olivovým olejem, ochutíme a zalijeme rozšlehanými vajíčky. Nahoru naskládáme nakrájený sýr a na půlky rozkrojená malá rajčátka. V horkovzdušné troubě zapékáme asi 10 minut na 150 stupních.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.