TOPlist


Dušená mrkrv

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 25

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá20
Cibule20
Cukr hnědý (řepný, třtinový)20
Máslo čerstvé50
Mrkev750

Energetická hodnota celkem: 3566 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 112 SAFA (g): 28 Cukry (g): 66 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 713 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 22.4 SAFA (g): 5.6 Cukry (g): 13.2 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, petrželka zelená, pepř černý mletý

Postup přípravy

Očištěnou, opranou mrkev nakrájíme na hranolky, kostičky a dáme ji dusit na zasmaženou, drobně nakrájenou cibulku s cukrem. Pak ji osolíme a když se vydusí vlastní šťáva, posypeme ji zelenou petrželkou, zaprášíme moukou, podlijeme a mrkev udusíme do měkka. Před podáváním ji opepříme. Starší mrkev připravujeme bez cukru.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma