- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 20 |
Cibule | 20 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mrkev | 750 |
Dochucovadla:
sůl, petrželka zelená, pepř černý mletý
Energetická hodnota celkem: 3566 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 713 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 13.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěnou, opranou mrkev nakrájíme na hranolky, kostičky a dáme ji dusit na zasmaženou, drobně nakrájenou cibulku s cukrem. Pak ji osolíme a když se vydusí vlastní šťáva, posypeme ji zelenou petrželkou, zaprášíme moukou, podlijeme a mrkev udusíme do měkka. Před podáváním ji opepříme. Starší mrkev připravujeme bez cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.