- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 170 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 260 |
Sůl | 10 |
Dochucovadla:
kmín
Energetická hodnota celkem: 6640 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 311,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
z kvásku, vody, mouky, soli a lehce vymícháme těsto, které necháme 24 h stát pod folií, poté ho vyklopíme na hodně pomoučený vál, 3x přeložíme a dáme do pomoučené utěrky v ošatce na 2 h dokynout, poté rozpálíme troubu, dáme do ní nádobu s víkem (hrnec, nebo kremický, či skleněný) a rozehřejem e na max, až je hrnec vyhřátý lehce a rychle přeneseme chleba do hrnce tak, aby nám trouba co nejméně schladla, poté přiklopené pečeme 15 minut a odklopené dalších 15 minut, až má kůrka kaštanovou barvu a je křupavá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.