TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

kváskový chléb - šumava

Zpět
  • Autor: DrAlice81
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín

Energetická hodnota celkem: 6640 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 311, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 62, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

z kvásku, vody, mouky, soli a lehce vymícháme těsto, které necháme 24 h stát pod folií, poté ho vyklopíme na hodně pomoučený vál, 3x přeložíme a dáme do pomoučené utěrky v ošatce na 2 h dokynout, poté rozpálíme troubu, dáme do ní nádobu s víkem (hrnec, nebo kremický, či skleněný) a rozehřejem e na max, až je hrnec vyhřátý lehce a rychle přeneseme chleba do hrnce tak, aby nám trouba co nejméně schladla, poté přiklopené pečeme 15 minut a odklopené dalších 15 minut, až má kůrka kaštanovou barvu a je křupavá.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři