TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené brambory s mletým masem a špenátem

Zpět
  • Autor: Teeeeerka
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý černý pepř

Energetická hodnota celkem: 8610 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 148, Sacharidy (g): 100 SAFA (g): 66 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2153 kJ

Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 16.5 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Na pár kapkách olivového oleje si osmažíme 50g cibule, přidáme mleté vepřové maso nebo mix (vepřové a hovězí), osolíme, opepříme. Až je maso skoro hotové přidáme špenát (mražený o něco dříve, čerstvý jen na pár minutek, dokud nezvadne a nebude tak hotový) a 2 stroužky česneku. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na plátky. Připravíme si troubu - horkovzdušnou na 180°C. Zapékací mísu vymažeme trochou olivového oleje, dáme první vrstvu brambor, kterou zasolíme a opepříme, potom přidáme cibuli a česnek na plátky a nakonec směs masa a špenátu. Tento postup děláme dokud nenaplníme celou mísu. Poslední vrstva je z brambor, kterou poklademe plátkovým nebo strouhaným sýrem a zalejeme rozšlehaným vajíčkem se solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme dokud nejsou brambory měkké. Poté ihned podáváme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři