- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 50 |
Vejce celá průměr | 110 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Paprika červená | 800 |
Eidam 45% | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 7688 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1922 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky podélně rozřízneme napolovic a vybereme semínka. Pekáč nebo hlubší plech vymažeme lžící oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. 2. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme mleté maso, rýži a společně opečeme, vařečkou rozmačkáváme větší kusy mletého masa. 3. Směs stáhneme z plamene, dochutíme solí, pepřem a paprikou. 4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Maso s rýží a cibulí promícháme s vejcem, směsí naplníme papriky. 5. Papriky vložíme do pekáče a zapékáme je podlité trochou vody asi 20 minut. Pak je ozdobíme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 10 minut Zdroj: http://ona.idnes.cz/chorvatske-recepty-plnene-papriky-dta-/recepty.aspx?c=A140626_164814_recepty_jup
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.